FOOD CIRCUS MAGNIFIQUE

Melk komt uit de supermarkt. Toch? Door de jaren heen heeft de moderne stadsbewoner steeds meer een levenswijze aangenomen die ver(der) af staat van het platteland. Moderne stadskinderen weten bijvoorbeeld nauwelijks dat melk van een koe komt en wortelen onder de grond groeien. Wat weten we eigenlijk nog over ons voedsel? Waar komt het vandaan? En wie produceren het?

Maak kennis met onze lokale makers en smakers. In onze food area “Food Circus Magnifique” staat de zintuiglijke ontmoeting met voedsel centraal. Een telkens vijftien minuten durende interactieve theatershow met boeiende gasten uit de business.  Fooddemonstraties, foodtalks over thema`s met een inspirerende voedingsbodem, smaaktesten en nog vele andere verrassingen zullen de revue passeren.

Een theaterprogramma en foodtalkshow van eigen fabricaat met aandacht voor bewust(er) eten en drinken. Samen met onze gasten gaan we op zoek naar antwoorden op diverse voedsel gerelateerde vraagstukken. Want weten we vandaag de dag nog waar ons voedsel vandaan komt?! Wie het hebben geproduceerd?! Hoe het smaakt?!

Het overbrengen van passie voor voedsel, vakmanschap en verbondenheid met de lokale omgeving staan in onze Fifteen Minute Food Sessions centraal. Genoeg om van te smullen dus! Hosted by Susie & Moene.

De foodtalks worden gegeven door Geert Hermans van Winery & Herbs om 15 uur en door Rea Vonk van de Schaapskooi om 17 uur.

SmaakLab theater: is jouw smaak raak?

Het SmaakLab Theater zet smaak(beleving) weer op de kaart. Een ludieke interactieve theatershow waarbij je als deelnemer geblinddoekt wordt onderworpen aan onze ultieme smaaktest. “Want weten we eigenlijk nog wat we eten?” De show brengt een ode aan vers, lokaal en puur voedsel. Dus, komt dat proeven, komt dat proeven. De SmaakLab Theatershow is op diverse tijden van beide festivals te bezoeken en is geschikt voor bezoekers vanaf 12 jaar.

Regie en script: Mijntje van de Logt.
Spel: Moene Rovers en Susie Verstappen

Foodtalks: 30 Minute Foodsessions

Maak kennis met onze lokale makers en smakers. Tijdens de speciaal geprogrammeerde foodtalks staat de zintuiglijke ontmoeting met voedsel centraal. Een telkens dertig minuten durende interactieve talkshow met boeiende gasten uit de foodbusiness.

Een zinderend theaterprogramma van eigen fabricaat met aandacht voor bewust(er) eten en drinken. Samen met onze gasten gaan we op zoek naar antwoorden op diverse voedsel gerelateerde vraagstukken. Want weten we vandaag de dag nog waar ons voedsel vandaan komt?! Wie het hebben geproduceerd?! Hoe het smaakt?! Maar ook gaan we in op onderwerpen als; wat is het voedsel van de toekomst, nemen we een kijkje in de wereld van foodconcepting en geven onze food fanatics de vergeten producten weer een gezicht.

Het overbrengen van passie voor voedsel, vakmanschap en verbondenheid met de lokale omgeving staan tijdens onze foodsessions centraal. Genoeg om van te smullen dus! Wie onze gasten zijn houden we nog even geheim.

Small Farm: Playground

Voor de echte knutselaars heeft onze Small Farm area een mooie uitdaging in petto. Kinderen kunnen tijdens beide festivals hun eigen mini boerderijtje bouwen. Tijdens deze workshop wordt er geklust met gelaserd afvalhout. Een duurzame activiteit voor alle leeftijden.