AMARISZI XL

Amariszi wordt in 2007 opgericht door accordeonist/componist Kay Krijnen en drummer Dolf Huybers. Vier jaar later verschijnt hun cd Balkan Chaotika: een opmerkelijk debuut waar coherent samenspel, oorspronkelijkheid en inspirerende virtuositeit de kenmerken zijn.

De band verwerkt op inventieve wijze de Balkan signatuur in hun muziek, verfrissend doorspekt met pop, reggae, folk en swing. Originele composities zijn catchy gearrangeerd waardoor er zeer toegankelijke muziek ontstaat voor een breed publiek: een aanpak waarmee deze achtkoppige band de afgelopen jaren een stevige positie binnen de Balkan-scene verwierf. Opvallend daarbij is de rol van zangeres Merel Simons, die met haar helder timbre en fraaie dictie het onbetwiste boegbeeld vormt van de groep. In een bezetting van bas & drums, gitaar, blazers en accordeon maakt Amariszi van elk optreden een feest. Niet alleen vanwege hun opzwepende muziek, maar ook vanwege de uitstraling, bezieling en enthousiasme.

Om het vijfentwintigjarig bestaan van 1 Ander Festival te vieren komt Amariszi in een speciale XL-bezetting met internationale leden.


Beluister ze op Spotify: