KASBA

Kasba is de Nederlands/Marokkaanse stem van het midden. Kasba brengt een energieke crossover van Noord Afrikaanse en Westerse muziek gecombineerd met maatschappelijk geëngageerde teksten over o.a vrijheid van meningsuiting, corruptie, religie, maar natuurlijk ook over de liefde. Stilzitten is er niet bij als deze 9 koppige band zich in beweging zet en de festivalweide in Noord Afrikaanse sferen brengt.

In het laatste decennium ontwikkelde Kasba zich tot één van de meest toonaangevende bands op het gebied van de Worldmusic in Nederland. Zo werkte Kasba samen met tal van artiesten variërend van Paul de Leeuw tot het Metropool orkest en van Frank Boeijen tot Bløf. In Marokko scoorde Kasba een nummer 1 hit en is de groep wekelijks te zien of te horen op radio en TV. Ook speelde Kasba verschillende concerten in Zuid Amerika, waaronder één in het grootste theater van Zuid Amerika in Bogota Colombia en op het internationaal vermaarde Ollin Kan festival in Mexico. In Nederland werden ze genomineerd voor verschillende prijzen, zoals “Beste Nederlandse wereldmuziek act”. De meeste internationale bekendheid verworven ze met hun optreden op het huwelijksfeest van koning Willem Alexander en koningin Maxima in 2002 dat in 64 landen werd uitgezonden.

Op hun nieuwe album Rwina, combineert Kasba muzikaliteit en maatschappelijk geëngageerde teksten tot een spetterende feestelijke mix. Alle reden dus om Kasba voor de derde maal in de historie te verwelkomen op het 1 Ander Festival.


Beluister ze op Soundcloud: