Verhalen der Ontmoeting op 1 Ander Festival


box-img

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vindt in het Schijndels Kloosterpark het gratis toegankelijke 1 Ander Festival plaats. Er valt weer veel te genieten van muziek uit alle winstreken, van verrassend theater en van wereldse gerechten bij defoodstrucks. Maar er is dit jaar ook een bijzondere plek voor verhalen en ontmoeting.

Stichting Vrienden van Poehaa presenteert op het 1 Ander Festival onder de noemer "Verhalen der Ontmoeting" een feest van cultuur, eten, muziek en circus, met als doel verbindende ervaringen te creëren. Culinaire zaken, lastige vragen en kunstuitingen komen samen. Verschillende groepen willen elkaar beter leren kennen: jongeren, senioren, Oekraïense vluchtelingen, nieuwkomers, expats, arbeidsmigranten, een smeltkroes van culturen. Ze maken een buurtplein tot huiskamer, een groene oase van rust en ontmoeting. Een plek van verdieping en welzijn, om de verbondenheid van inwoners van Meierijstad te versterken.

Om alle ontmoetingen te ondersteunen en te begeleiden zijn er optredens van vertellers, circusacts, een wereldbioscoop, 80 beeldverhalen, een inspiratiemuseum, muziek en proeverijen. Hiermee kunnen bezoekers van het festival op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen.

Dit unieke project vind je bij de Pop Up - Verhalen der Ontmoeting, een bijzondere plek in het Schijndelse Kloosterpark, op zaterdag 8 en zondag 9 juni.

Het 1 Ander Festival is een totaalfestival met muziek, straattheater, dans, kunst, poetry, een kinderplein, het Phoenix Cultuur podium, het Plein van de Toekomst, foodtrucks en een feel good markt. Daarbij wil het 1 Ander Festival ook een statement maken en aandacht geven aan de thema’s tolerantie, vrijheid en duurzaamheid. Alle informatie kunt u vinden op de website www.1anderfestival.nl . Op deze site is ook de laatste informatie te vinden over het programma.