BAKKIE?

Kom je een bakkie bij ons doen? 

Als iemand uit Eritrea je vraagt of je koffie wilt, dan moet je nooit nee zeggen. Tenminste, als je er tijd voor hebt. Koffie is verweven met de Eritrese cultuur en het zijn altijd de vrouwen die de koffie maken. Op een soort rooster wordt houtskool aangestoken. Daarboven worden de rauwe bonen geroosterd en daarna klein gestampt met een vijzel. In een speciale koffiepot van aardewerk wordt de koffie vervolgens gemaakt. De koffie is loeisterk, maar heerlijk. Je hoort vier kopjes te drinken, die steeds van dezelfde koffie worden gezet. Elke ronde dus een beetje minder sterk. 

Koffieritueel meemaken?
Wil je dit ritueel eens van dichtbij meemaken? Je bent van harte welkom op de stand van Vluchtelingenwerk. Daar maakt een Eritrese vrouw een lekker bakje koffie voor je. 

Fotoportretten
Tegelijkertijd is er een mooi fotoproject te zien van fotografe Cindy Langenhuijsen. Zij heeft geheel belangeloos een reeks portretten gemaakt van statushouders. Statushouders zijn asielzoekers die als vluchteling zijn erkend en een verblijfsvergunning hebben gekregen. Dinges Tekst en Tekstadvies heeft er teksten bij gemaakt en TVE heeft de banners gesponsord. Dankzij deze samenwerking en de coördinatie van Nicole van Lierop, vrijwillige medewerker van Vluchtelingenwerk, is het een bijzondere reportage geworden. Vluchtelingenwerk daagt je uit om te ontdekken of jij op de foto’s het verschil kunt zien wie in Nederland geboren is en wie niet.